Harald Hougaard

Harald Hougaard (f. 1958) driver gitarverksted ved Røed Gård, Jeløy, Moss.

 

Hougaard er utdannet gitarmaker med tysk svennebrev, og har siden drevet profesjonelt på heltid. Han håndbygger nesten alle typer strengeinstrumenter, og er antakelig den i Norge som har bygget flest forskjellige strengeinstrumenter – alle typer gitarer, klassisk, stålstrengere, elektrisk, i de fleste størrelser, fra mini reiseinstrumenter til ekstra store baritongitarer, de fleste typer mandoliner, mandolaer, irish bouzouki, banjo, div. basser, elektrisk og akustisk, samt et utall av kombinasjoner og egne design.

   

Harald Hougaard har bygget instrumenter for flere kjente musikere – Øystein Sunde, Lars Klevstrand, Frode Alnes, Henning Kvitnes, m.fl.  Instrumentene er spredd over hele landet, og også i utlandet – USA, Canada, England og Sverige.

Hvert instrument Hougaard lager er unikt, og de får alle egennavn.  Han forteller at han har laget mellom 80 og 100 strengeinstrymenter (pr. mai 2012).

   Hougaard har også laget en del «merkeligheter» a la Hardangerslidegitaren (foto: Helge Eek) , Birdy birdy og Svenska Lutan.

Hougaard startet å bygge musikkinstrumenter en gang på 80-tallet med irske bodhrantrommer, og har siden utviklet et system som har blitt lagt merke til i utlandet, bl.a.  trommer med utskårne vikingmotiver langs rimmen.  Han har produsert ca 70 trommer (pr. mai 2012).


 

www.hougaardguitars.com
(Takk til Harald Hougaard for informasjon og bilder)

Comments are closed.