Audun Hofseth

Audun Hofseth  (f.1950) Arendal,  bibliotekar og gitarmaker

   

 

«Jeg kaller gitarene mine for BC, som betyr Banjocompaniet. Det har sin årsak i at jeg begynte karrieren med å skru sammen banjobyggesett, men det har blitt dårlig med det de siste 25 åra.»

Audun Hofseth laget sin første gitar i 1981 og har gjennom årene bygget over 60 instrumenter.  I oktober 2010 forteller Hofseth:  «Jeg er nå oppe i gitar nr 37, som er min første bariton gitar. Har ellers laget noen  elektriske, en del dobroer og weissenborn’er, ja til og med en weissdobro. Og mange ukuleler. Til disse bruker jeg mahogny som jeg kjøpte av en kar på Feiring ved Eidsvoll, det var bunn-emner  til små gitarer som hadde tilhørt en gitarmaker som hette Schjøldt, og i følge selgeren hadde han lagd gitarer både til Åse Kleveland og Lars Klevstrand. Var ellers, det må ha vært i begynnelsen av 80-åra sammen med en kamerat av meg oppe hos en som hette Heder og som hadde vært formann på Skau gitarfabrikk. Vi kjøpte  endel materialer som han hadde liggende.»

 

                          

 

Parlour-gitar laget i 2009 – på bestilling – bestillers initialer i gripebrettet.
Sider og bunn: rosentre, Topp: mahogny. Hals: mahogny. Gripebrett: ibenholt. Stol: ibenholt.  Binding: fugleøye lønn.  Stemmeskruer: waverly.  Mic: Fishman

 

 

Comments are closed.