Tom Stien

Tom Stien (f. 1977) Leirvik i Sunnhordland. Gitarmaker/gitarpedagog.

tom-stien-bass

Tom Stien har i Mastergrad i utøvende klassisk gitar fra Griegakademiet, UiB og Musikhögskolan i Malmö.    I tillegg til å være gitarlærer, har han siden starten av 2000-tallet jobbet mye med gitarbygging. Særlig med nybygg av klassiske gitarer, i spansk byggetradisjon.

Stien har mottatt flere stipender,  og det har gitt han muligheten til å studere ulike aspekt av instrumentmaking bl. a med Hanno Kiehl i Hamburg.

etikett

I desember 2016 holder han på med gitar nr. 49: en klassisk gitar inspirert av mesteren A. Raya Pardo fra Granada.

Stien bruker stort sett tradisjonelle tresorter som Europeisk gran, Indisk rosentre, sedertre og ibenholdt i gitarene sine. Gitarene blir laget helt fra bunn av og bygges stort sett en om gangen fra start til slutt. Lokkene blir alltid polert med sjellakk av akustiske årsaker.

«– Lokket er gitaren sitt hjerte, sier Tom Stien og banker lett på lokket. For å finne frem til den rette klangen. Å bygge en gitar krever ikke bare dyktighet med håndverktøy og maskiner, du må også ha tålmodighet, sans for vakre linjer og evne til å få dem fram – og du må fremfor alt ha et godt øre. Du må også ha en visjon for hva den perfekte gitarklangen er.» (Tom Stien i intervju med Atle Hansen.)

tom-stien-gitar

«Det er både profesjonell og amatører som bestiller hos meg. Stort sett fra Vestlandet . Jeg har solgt et par gitarer til utlandet . Jeg bygger kontinuerlig , dvs utvikler lokk oppsett , klang osv det er spennende arbeid.»

 

 

 

Nettside:    https://tomstien.wordpress.com

 (takk for info Tom Stien)

Comments are closed.