Hanno Kiehl

Hanno Kiehl (f. 1972)  har bygget gitarer siden 1998.  Han er fra Tyskland og har fått utdannelse hos gitarmaker Michael Wichmann i Hamburg.  Fra 2005 til 2014 bodde han i Bergen og hadde gitarverksted i Kong Oscars gate.  Dette verkstedet blei overtatt av spanske Victor Manzanera da Kiehl flyttet tilbake til Hamburg.  Kiehl sine gitarer har likevel vært tilgjengelige for prøving her, og han har selv også i perioder vært tilstede i verkstedet i Bergen.  I juni 2017 sier Hanno Kiehl at han har planer om å flytte tilbake til Norge om forhåpentligvis ikke så lang tid.

 

 

I perioden før han kom til Bergen (1998-2015) utviklet Hanno Kiehl sin egen Gipsy-Jazz modell, og i tiden i Bergen utviklet han sin egen konstruksjon for klassisk gitar.  Vi lar Hanno Kiehl beskrive disse med egne ord:

 

 

«I de Maccaferrimodllene går jeg ut fra flere original Selmer gitarer jeg har hatt andledning til å studere. Ved bruk av over 50 år gammel tre oppstår det instrumenter som tjener stringswing gitarister mellom Norge og Hellas.

 

 

 

 

Ved mine klassiske gitarer tar jeg utgangspunkt i den tradisjonelle gitarkonstruksjonen og prøver å knytte sammen den tradisjonelle lyden med den kraftige og forte lyden som gitarister ønsker i dag. Resultatet er et helt ukonvensjonellt «bracing» under et heltrelokk som er tynnere enn det tradisjonelle opplegg.»

 

 

 

 

Hanno Kiehl bygger klassiske gitarer og Maccaferri/Selmer-type gitarer, og i tiden i Bergen bygget han også stålstrengs-gitarer.  Han anslår at han bygget ca. 60 gitarer den tiden han var i Bergen.  Gitarene blei solgt til profesjonelle musikere og til andre entusiaster. Totalt har han bygget omkring 350 gitarer.

 

(publ. 2019)

Comments are closed.