Terje Mentyjærvi

          

 

Terje Mentyjærvi (f. 1971) har Tysk svennebrev som zupfinstrumentenmacher (gitarmaker) fra Markneukirchen i 1998 etter å ha gått fire år på Musikk Instrument Akademiet i Moss. Øivin Fjeld var hovedlærer på linjen. Resten av lærerne på linjen var tyske gitarmakere / gitarmakermestere.  Bygget i skoletiden gitarer til bla. Marius Müller og Bruce Welch (The Shadows).

«I gitarmakeryrket fant jeg et fag der jeg kunne kombinere mange av mine interesser: Musikk, instrumenter, kunst- og kultur-historie, håndverk, matematikk og fysikk.»

Mentyjærvi drev gitarverksted i Tønsberg fra 1998 til 2006, med fokus på reparasjon og ombygging av gitarer.  Han er spesielt interessert i historisk musikk og rekonstruksjon av historiske instrumenter. Har bygget ca. 30 gitarer, både akustiske og elektriske gitarer i tillegg til andre instrumenter.


Klassisk gitar med spansk halsfeste og cutaway bygget i 2003.   Lokk av gran, bunn og sarg av lønn, hals i mahogny og gripebrett av rosewood, og mensur på 650 mm.

 

            

«Mentycaster» bygget i 1998

 ‘I 2017 driver Terje Mentyjærvi firma på Nøtterøy med import av strenger, rekvisita og instrumenter.

Terje har bakgrunn fra rock, folkemusikk, teater, improvisasjonsmusikk og historisk musikk. Spiller i dag i Alienstagecraft, Coalmine:5 og middelalderbandet Canardus Horribilis.

Terje Mentyjærvi, her på en Guitarra Latina som han har rekonstruert og bygget med gamle handverkstekniker etter en tegning hentet fra Cantigas de Santa Maria fra 1260. (Foto: ANDREAS ROKSVÅG)

 

 

(publ. 2019)

Comments are closed.