Nebelung Guitars

Ronnie Nebelung (f.1967) , Horten

 

Ronnie Nebelung har bygget og designet el-gitarer siden omkring år 2000.  I 2007 fikk han bygget en serie på 120 gitarer ved en gitarfabrikk utenfor Seoul i Sør-Korea, en fabrikk som bl.a. også laget gitarer for Epiphone.

                    
Riffmeister var navnet på den første modellen Nebelung fikk serieprodusert.  Den kom i 4 forskjellige farger og den kunne leveres med enten P-90 mikrofoner eller humbuckere.

«Riffmeister er på mange måter en kombinasjon mellom Fender og Gibson, med konstruksjonsdetaljer som minner mye om Gibson og utforming mer lik Fender. Designmessig er den nærmest retro, og ser ut som om den kunne vært laget på 50-tallet.» sier Nebelung til Tønsbergs Blad i forbindelsen med lanseringen i juli 2007.

Riffmeister blei senere redesignet og Nebelung fikk bygget en ny serie på 30 stk. ved ESP i Japan.  Dette var en mer eksklusiv modell som hadde fått seg en real make-over siden den første utgaven.  Linjene i kroppen er tightere, den har bla. fått block-inlays, bein oversadel og større bånd.

Den «nye» Riffmeister som blei laget i 30 eksemplar hos ESP i Japan.

I 2013 opplyser Nebelung at produksjonen er flyttet tilbake til Korea, til samme fabrikken som bygger Reverend-gitarene.

                    

Til venstre: modell Chordette, håndlaget av Nebelung. I midten modell Satora, en prototyp bygget av Tokai og til høyre modell Bel Canto.  Dette er modeller som skal produseres i serier i Korea.

Ronnie Nebelung sier på nettsiden Nebelung Guitars:
«When working on a new model, I always start from scratch, and strive to find a unique shape. I find absolutely no pleasure in copying something already in existence. By all means, I know my guitar-history, and have not grown up in a vacuum. Personally, I find the “recycling of old design and image exercise” executed by so many, plain boring. To be honest, I find them just as interesting as most cover bands.»

Ronnie Nebelung i gitarverkstedet sitt.   (foto: Tønsbergs Blad)

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.