Yngvar Thomassen Guitars

Yngvar Thomassen  (f. 1955)   har gitarverksted på Nesodden utenfor Oslo.  Den selvlærte gitarmakeren har her laget gitarer på deltid siden den første blei ferdigstilt i 1996.

                

 « Den første gitaren ble ikke så verst, men det var ikke før den femtende gitaren var lagd at jeg følte at jeg hadde kommet opp på et godt nivå», sier Thomassen, som pr. 2014 har bygget et sted mellom 75 og 80 instrumeter, mest klassiske gitarer, men også noen stålstrengsgitarer og såkalla romantiske gitarer ( fra ca år 1800 – 1850).  Drøyt halvparten av kundene hans er profesjonelle gitarister.   

  «Konstruksjonen jeg benytter meg av når jeg bygger gitarene mine har jeg utviklet etter min forståelse av hvordan lokkets utforming skaper klangen. Denne konstruksjonen gir gitarer med en stor og åpen tone, varm og klar klang, god sustain og fremfor alt jevn respons over hele registeret. Jeg legger også stor vekt på at instrumentene oppleves som lettspilte.»

  

En standard gitar fra Yngvar Thomassen  leveres med lokk i gran eller ceder, rygg og sarger i indisk palisander, mahognihals og Irvin Sloane stemmeskruer. Mensur: 650 mm.  Halsbredde: 51,5 mm ved sadelen, 63 mm i 12. bånd.  Halstykkelse: 21mm i 1. bånd, 23 mm i 9. bånd.

 

(bilder og info: thomassen-guitars.com)

 

Comments are closed.