John Th. Josefsen

John  Th. Josefsen  (f. 1949)
Kunstner og instrumentutvikler.  Josefsen er utdannet keramiker og  dreiv  i perioden 1975 til 1984 eget keramikkverksted i Stavanger, og arbeidet  med både brukskunst og skulpturer.  Etter det har Josefsen bodd på Sele på Jæren, der han har bygget seg et stort billedhuggeratelier .  Her arbeider  han hovedsakelig  med skulpturer i små og store formater og ulike materialer.  Han har hatt flere separatutstillinger og har deltatt i kollektive utstillinger over hele landet siden begynnelsen av 1970 årene.

Josefsen  er også musikalsk interessert og spiller og opptrer både på gitar, bass og munnspill.    Og han har gjennom flere år bygget  instrumenter  der han » leker» og eksperimenterer  med utformingen av disse. Han lager alle delene selv, gripebrett, halser, vikler mikrofoner osv. (Unntaket er stemmeskruene på en del av gitarene.)

Ordinære el-gitarer med egne former og design. De gir ganske kraftig lyd da mikrofonene har forholdsvis mange viklinger, forteller Josefsen. Gripebrett og det andre rødfargede treverket er i purpleheart wood.

Mini 3-strengs gitar, bygget av surnet bjørk. Inspirert av Ukrainsk Dombra.

 

            

Katamaran-gitar (t.v.). Et forsøk på å lage en gitar som lyder som en elektrisk kassegitar.
Harding-gitar (midten)En 4-strengs el-gitar som i tillegg har 4 underliggende strenger.  Disse går i en «tunell» under gripebrettet og klinger med når en spiller på gitaren.
Greip-bass (t.h.). Har bygget slik både med og uten gripebrett.

 

John Th. Josefsen spiller på Spade-gitar under åpning av utstillingen «Skulptur og musikkinstrumenter» i Galleriet i Stavanger sept. 2019.

 

En ekte øks.

 

 

 

 

 

 

 

(siste publ. sept. 2019)

 

Comments are closed.