Knut Bendik Manger Breistein

Knut Bendik Manger Breistein (1984) har siden 2015 drevet som gitarmaker og reparatør av akustiske og elektriske gitarer. Først i hjemmeverksted, senere i eget verksted ved Jordalparken i Oslo.

Breistein er også aktiv musiker, gitarist og studio-tekniker. Opprinnelig fra Nordhordland, oppvokst på Notodden, nå bosatt i Oslo siden 2005.

Alt jeg har jobbet med i livet har konstant vært knyttet til lyd og musikk (musiker, gitarist, lyddesigner, komponist/låtskriver). (Foto: Øistein Norum Monsen)

Knut Bendik Manger Beistein er utdannet klassisk gitarist, det er derfor helt naturlig at han har en forkjærlighet for klassisk gitar, både når det gjelder bygging og reparasjon/vedlikehold.

Over: I 2022 ferdigstilte Breistein denne klassiske gitaren delvis bygd av materialeer fra gamle orgelpiper fra Hasle Kirke i Oslo. I forbindelse med renovering av kirken i 2017 blei det over 60 år gamle orgelet skiftet ut, og materialer fra noen av de gamle mahogni-trepipene har fått nytt musikalsk liv i Breistein sin gitar.

Hals, innvendige spanter og innvendige kantlister er av mahognien fra Hasle Kirke, lokket i California Redwood (Sequoia sempervirens), og bunn og sarg av to-lags laminert indisk palisander og gul Alaska-sedertre.

Andre gitarer gitarmaker Breistein har laget.(publ. april 2024)

Comments are closed.