Heim Guitars/Heimlaga Gitarer

Kristian Heim (1973) bor i Asker og bygger klassiske gitarer siden 2015. I september 2023 ferdigstillte han gitar nr. 10.

Kristian Heim er utdannet sivil-ingeniør innenfor data og elektronikk og jobber som direktør i Microsoft, men på fritiden er han gitarmaker, komponist og musiker. Ved siden av ingeniørutdannelsen ved University of Colorado, USA, studerte han også klassisk gitar, men i gitarbygging er han selvlært.   

For meg så er det viktig og spennende at hver gitar er unik og mye av gleden ligger i design prosessen. Jeg har etter hvert utviklet en grunn-design og en prosess for å skape et rikt lydbilde med klare toner, fantastisk klang og godt volum samtidig som gitarene er lettspilt.
Kristian Heim forteller: «Den første gitaren bygget jeg i 2015 etter nøye studering av bøker og ressurser på nett om gitarbygging. Det var en ingeniør tilnærming på å tilegne seg kunnskap og gjennomføre prosjekt, og jeg er således selvlært. Jeg var overveldet over kvaliteten på dette første instrumentet og fikk inspirasjon til å bygge en til for å bevise at det kunne repeteres. Jeg så også rom for justeringer og forbedringer. Etter dette så har det bare fortsatt og vært en kontinuerlig selv-læring og utviklingsprosess som har ført til flere gitarer. Gitarene ble i begynnelsen bygget for personlig bruk til opptak og opptredener, men har etter hvert begynt å tilgjengeliggjøre disse for andre.»

Gitar #5 fra oktober 2020. Surnet lønn (spalted maple) i bunn og sarg.

Engelmannsgran (Picea engelmannii/Engelmann spruce) blir brukt til lokk/topp på Heimlaga gitarer. Engelmannsgran er et ettertraktet treverk for gitarbygging og brukes i flere av verdens dyreste gitarer. Noen hevder at dette treverket modnes raskere i form av at instrumentet hurtigere når sitt potensiale i lyd og klang. Engelmannsgran er et nordamerikansk fjelltre med hovedutbredelse fra British Columbia i nord til Arizona og Mexico i sør.

«Jeg bruker bare materialer av høy kvalitet som er riktig tørket og lagret. Jeg streber etter å bruke miljøvennlige leverandører og aktivt støtte skogplanting.»

Gitar #7 ferdig i oktober 2021. «Cocobolo, in the rosewood family, looks and sounds wonderful. In this guitar I used it for back & sides, headplate, fingerboard and machine tuner buttons.»
Gitar #8 ferdig i juli 2022. Nydelig flammebjørk i bunn og sarg.
Kristian Heim sitt praktiske hjemmeverksted som blei tatt i bruk i august 2023.

Alle gitarene Kristian har bygd har forskjellig rosett.

#10(publ. okt 2023)

Comments are closed.