T-instrumenter

Ragnar Thorsteinsen (f. 1951) Elverum, har bygget gitarer i sitt hjemmeverksted siden 2007.  Han er utdannet lærer og selvlært i gitarfaget, arbeider nå som musikklærer og har gitarbygging som bigeskjeft.

Det startet med byggesett, men han gikk fort over til å lage instrumentene fra scratch, og etter hvert fikk han mye erfaring og gode tilbakemeldinger.  Det er aller flest akustiske gitarer han bygger, men også noen mandoliner, ukuleler, klassiske gitarer og dobroer.  I 2017 feirer Thorsteinsen dobbeltjubileum – 10 år som gitarbygger og han passerer bygg nr. 100.   T-Instrumenter kaller han byggverkene sine.

  

Thorsteinsen sier følgende når det gjelder materialer til gitarene han bygger:
«Jeg har en tanke om at hvis materialene som brukes i instrumentene mine kan bli lagret over år i norsk klima, vil de tåler endringer i temperatur og fuktighet bedre enn utenlandske instrumenter som har blitt til under andre klimatiske forhold.  Har derfor opparbeidet et hyggelig lager av gode materialer som bør resultere i velklingende instrumenter som ikke sprekker med det første.»

         

Gitarene bygges etter kundenes ønsker og behov «– ennå har ikke to instrumenter vært like», sier Thorsteinsen.  Han bruker i all hovedsak Martin sitt system for klassifisering.

Kundene er både amatører, halvproffe og profesjonelle utøvere, og de siste årene har det vært en konstant venteliste på 1 til 1,5 år for å få seg en gitar fra T-instrumenter.

 

 

 

(foto øverst: Østlendingen)

Comments are closed.