Lars Dalin

Lars Dalin (1989) har gitarverksted på Adamstuen ved Bislett i Oslo, og har bygget gitarer i 15 år. Etter utdanning ved en gitarmaker-skole i Vancouver i Canada har han i tillegg til bygging jobbet som reparatør i over 10 år.

«Gjennom karrieren har jeg gjort små og store reparasjoner på flere tusen gitarer. Jeg har lært mye i prosessen, men jeg fortsetter å fokusere på faglig utvikling og vil alltid strekke meg etter det ytterste i instrumentmakerfaget.»


I byggingen har Lars Dalin spesialisert seg på tradisjonstro Django-gitarer (Selmer-Maccaferri). – «Gitarene utmerker seg ved en sterk projeksjon og dybde og meget nøyaktig håndverk.» 

«Gitarmakerfaget fanget min interesse som tenåring og førte meg til  Summit School of Guitarbuilding and Repair på Vancouver Island (Canada)  i 2011. Her bygde jeg flere elektriske og akustiske instrumenter med fordypning i fransk gitarmakertradisjon. Etter studiene begynte jeg som lærling hos Nicole Alosinac, en anerkjent canadisk mester i instrumentmakerfaget. Parallellt med lærligeplassen jobbet jeg hos Larrivée Guitars i Vancouver hvor jeg installerte bånd på flere hundre gitarer.

Etter avsluttet formell utdannelse, ble jeg ansatt som gitarreparatør hos Vintagegitar i Oslo. Gjennom flere års arbeid her fikk jeg  bred erfaring i reparasjon av alle typer båndinstrumenter. Særlig har Vintagegitars profil gitt meg verdifull kompetanse i håndtering av gamle og verdifulle instrumenter.»


Mars 2024: Lars Dalin har startet arbeidet med en ny serie på tre Django-gitarer.


(info og bilder: Lars Dalin og gitarmakerdalin.com)

(pubi. mars 2024)

Comments are closed.