Crockett Guitars – Igor Kill

Thorleif  «Igor Kill» Larssen (f.1953)

Thorleif Larssen fra Hemnesberget i Nordland bruker kunstnernavnet Igor Kill. Han er musiker og instrumentmaker/-designer. Siden slutten av 1960-tallet har han spilt og samarbeidet med bl.a. Jonas Fjeld, Jahn Teigen, Arild Nyquist, Øystein Sunde, Kari Svendsen, Stein Ove Berg, Marius Müller, og spilt i band som Sitting Bulls og Igor Kill Combo.

Thorleif Larssen forteller at han fikk navnet Igor Kill av Herodes Falsk, da han på slutten av 1970-tallet jobbet med Prima Vera. Han var teknisk sjef og bassist på et par av vinyl-LP’ene deres.

I 1983 flyttet Thorleif Larssen til California der han reiste rundt som musiker med forskjellige band. Det var her han bygde de første modellene av Hawaii-gitar – kanskje bedre kjent som lapsteel-gitar. Han ga denne modellnavnet Runt, som er et amerikansk uttrykk for den ene litt spesielle hundehvalpen (eller dyreungen) i et kull.

Tilbake på Hemnesbrget i 1994 fortsatte han med instrumentbygging, og leverte bl.a. skolesett av ukuleler lenge før ukulele-boomen startet. Det er for det meste 4 og 8 strengers ukulele, mandoliner og lapsteel-gitarer Igor Kill har konsentrert seg om å lage.

 

Mandolin med modellnavn WILDFLOWER

 

8-strengers tenorukulele bygget i mai 2006.

 

Tidligere lokalavisa.no/Hemnesværingen skriver i 2007 :

 

 

(Kilder: Thorleif Larssen, lokalavisa.no)

Comments are closed.