Luthier Simen Omang Gitarer

   

Simen Omang(f. 1980) er opprinnelig fra Kjelsås i Oslo, og har musikalsk opplæring fra barnsbein av, først på fiolin, senere på gitar og musikksteori fra skole og ulike lærere i Norge, Ecuador og i Argentina.  Omang er utdannet gitarmaker i Buenos Aires, i lære hos Maestro Esteban Gonzales og Julio Malarino (2002 – 2005)

  Fra 2005 drev han verksted på deltid i Oslo sammen med Leonardo Michelin-Salomon.  Samtidig skrev han masteroppgave  i kulturhistorie ved Universitet i Oslo, med spesialisering innen latinamerikanske gitarinstrumenter og handlingsbåren kunnskap i håndverkstradisjoner.

» En særlig interesse for historisk instrumentmaking er inspirasjonen for kontinuerlig å bygge nye historiske instrumenter og undersøke gamle teknikker og estetikk» sier han på sine nettsider. 

   
Fra høyre modell OSLO:  Signatur modell utviklet gjennom flere år. En moderne klassisk gitar med bred klang og kraft. Bygges med gran eller sederlokk etter ønske. En stramt bygget gitar med tynt, lett og stivt lokk, med farge og stort overtoneregister. Den responderer godt i tungt som lett spill. Ekstra lydhull i skulderen er standard, ved siden knyteløst strengefest i stolen og karbonforsterkning av halsen. 

Modell SALAMANCA – vihuela.  Vihuela var et viktig instrument i den spanske gullalderen i tiden etter oppdagelsen av Amerika. Min versjon er tegnet ut fra grafisk materiale fra perioden. 6 kor med en mensur på 62cm.

Til venstre modell AIQUILE – ronroco.  Ronroco er en nydelig gitar fra Bolivia som har vokst mye i popularitet det siste tiåret. Den er stemt som en charango med fem kor, men dypere (mensur er 48 cm mot charangoens 37 cm) og med oktavering av fjerde og femte streng i stedet for tredje. Jeg bygger ronroco både med bøyde og flate bunner.

————————————-

Siden 2011 har Simen Omang bodd og hatt eget verksted på Sandøya i Tvedestrand kommune. Produksjonen har vært noe ujevn, men  pr jan 2015 holder han på med sitt 36. og 37. instrument. Bygger gitarer etter bestilling for kunder i inn- og utland.  Produksjonen har for det meste bestått av  klassiske gitarer, halvakustiske og flamencogitarer, latinamerikanske tradisjonsinstrumenter, samt historiske gitarer.

(info Simen Omang og luthieromang.no)

Comments are closed.