Robert Toth Gitarverksted


Robert Toth (1954) åpnet i 2014 sitt eget gitarverksted i Oslo. Her driver han først og fremst med reparasjoner av alle typer gitarer for en stor kundekrets av dyktige gitarister, det er levebrødet hans. I tillegg er Robert gitarbygger. Han bygger både el-gitarer og akustiske/archtop gitarer, og for det meste gjør han det på bestilling fra profesjonelle gitarister.

Robert Toht er født og oppvokst i Ungarn. 13 år gammel fikk han sin første gitar av bestemoren, og han lærte seg å spille.Senere utdannet han seg til bassist, og det var som profesjonell musiker han i 1984 kom til Norge. Her traff han en norsk jente og giftet seg med henne, og har siden bodd her i landet.Robert Toth har utviklet sitt eget design på archtop-gitarer. Her en serie på tre gitarer bygd i 2023.

Robert er selvlært i gitarfaget, gjennom praktisk erfaring og omfattende studie av bøker om faget. Fra 1992 fram til 2014 hadde han jobb som gitarreparatør hos Norsk Musikk Distribusjon (NMD). Her fikk han mye god erfaring og han opparbeidet seg godt kjennskap til bransjen, og et stort nettverk. Det var mens han jobbet hos NMD at han bygget den første archtop-gitaren.

Over: De første gitarene Robert bygget var el-gitarer og el-bass. Siden 1992 har han laget over 30 instrumenter av det slaget.

Den aller første archtop Robert bygget i 1998 mens han var hos Norsk Musikk Distribusjon.

Akustisk stålstrenger

***************************

Robert var profesjonell musiker til han begynte i jobb hos Norsk Musikk Distribusjon i 1992.

(sist publ. mars. 2024)

(takk for info og bilder Robert)

Comments are closed.